Prins Daniels Fellowship mötte unga entreprenörer i Umeå

Den 19 september besökte Prins Daniels Fellowship Umeå, tillsammans med entreprenörerna Saeid Ezmaeilsadeh, Gunilla von Platen, och Jonas Nordlander. Gymnasieelever och studenter hade samlats för att bli inspirerade och få tips inför förverkligandet av sina entreprenörsdrömmar.

Besöket i Umeå gjordes inom ramen för IVAs projekt Prins Daniels Fellowship, som syftar till att inspirera unga till entreprenörskap. Under förmiddagen besökte delegationen Young Startup Dag, som årligen arrangeras för att inspirera och peppa unga personer i Umeåregionen att vilja och våga satsa på sina affärsidéer.

Prins Daniel och entreprenörerna gav sina bästa tips och berättade om sina erfarenheter av att vara entreprenörer under ett scensamtal. Att skaffa en mentor att bolla sina affärsutmaningar med, var ett av tipsen som entreprenörerna gav publiken.

Ett trettiotal elever fick sedan möjlighet att diskutera sina frågeställningar under ett rundabordssamtal.

Efter besöket på Young Startup Day bjöd Länsstyrelsen Västerbotten och Landshövding Magdalena Andersson på lunch på länsresidenset. Därefter fortsatte delegationen till Umeå universitet.

Prins Daniels Fellowship besöker Umeå universitet from Umeå University on Vimeo.

Bilder: Mattis Pettersson, Umeå universitet

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76