Prins Daniels Fellowship peppade elever till entreprenörskap i Kiruna

”Våga drömma stort och tro på dig själv och din idé”. Det var ett av budskapen när Prins Daniels Fellowship besökte Lapplands gymnasium i Kiruna. Cirka 400 elever från Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala hade samlats för att diskutera entreprenörskap med Prins Daniel och entreprenörerna Stina Bergfors, Filip Engelbert och Elin Kling.

Förväntningarna var stora bland eleverna på Lapplands gymnasium i Kiruna. Många hade rest över en timma för att kunna delta vid besöket, som inleddes med en föreläsning där entreprenörerna delade med sig av sina egna erfarenheter av företagande.

Ett trettiotal elever fick sedan chansen att delta i rundabordssamtal med prinsen och entreprenörerna. Där fick de ställa frågor om entreprenörskap och presentera sina företagsidéer, som var allt ifrån brödtillverkning, lokalt hantverk till t-shirtar med tryck. Samtalen kom att handla mycket om försäljning och vikten av att våga lyfta luren, gå på säljmöten och hur man gör en ”hisspitch”.

Efter en lunch signerad skolans restaurangelever fortsatte delegationen till Rymdcampus vid Luleå tekniska universitet i Kiruna. Där väntade presentationer om aktuell forskning och möten med studenter som fick chansen att visa upp sina projekt inom rymdteknik.

Sveriges Radio var på plats och intervjuade både Prins Daniel, entreprenörerna och elever. 

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76