Prins Daniels med inspiratörer träffar elever i Dalarna

Elever och studenter från Dalarna fick en stor dos inspiration när Prins Daniels Fellowship besökte Dalarna. Prinsen och inspiratörerna Anna Stenberg, WES, Saeid Esmaeilzadeh, Serendipity Innovations och Melker Andersson, Grupp F12 berättade om entreprenörskap och bjöd på egna erfarenheter av att lyckas såväl som att misslyckas.

På förmiddagen besökte projektet Soltorgsgymnasiet i Borlänge. En välfylld aula med studenter från natur- och tekniklinjerna ställde frågor till panelen som bjöd på berättelser från livet som entreprenör. Trettio särskilt intresserade elever som själva inlett sin entreprenörskarriär genom att starta företag genom Ung Företagsamhet fick därefter tillfälle att delta i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna. Produkter visades upp och företagsidéer stöttes och blöttes.

Under eftermiddagen besökte Prins Daniels Fellowship högskolan i Dalarna. En föreläsning hölls i högskolans fina bibliotek i Falun, och därefter fick även en grupp särskilt intresserade studenter möjlighet att prata mer ingående med inspiratörerna i rundabordssamtal.

Återkommande från våra besök på skolor är inspiratörernas stora glädje över att få träffa elever och studenter. Det ger mycket att komma ut och möta framtidens entreprenörer och se hur brinnande intresse många av dem har. Det känns fint att via projektet bidra till att inspirera till framtida entreprenörskap, säger Johan Weigelt, projektledare.

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsakademien och drivs med stöd från från Ingvar Kamprad, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.