Projektet Innovation i skogsnäringen på kunskapsutbyte i Kanada

IVAs projekt Innovation i Skogsnäringen tillbringar tre intensiva dagar i Kanada för att möta en rad olika organisationer, företag och politiker. Genom att ta del av Kanadas framgångshistorier men även utmaningar kan projektets delegation ta dessa insikter tillbaka till Sverige och projektets arbete.
SkogenKanada.jpg

Med i delegationen är medlemmar ut projektets arbetsgrupper samt styrgrupp. Från styrgruppen medverkar Ingrid Bodin, Affärsområdeschef hållbar utveckling Preem, Carina Håkansson, vd skogsindustrierna, Lennart Rådström, Akademiledamot avdelning VIII Skogsnäringens teknik och Peter Wågström, vd och koncernchef NCC.

Anledningen till att just Kanada valts som resmål för delegationen är en gemensam historia, liknande utmaningar och att Kanada kommit längre vad gäller att möta dessa utmaningar. Liksom i Sverige så fortsätter efterfrågan på grafiskt papper att minska på grund av digitaliseringen. I Kanada bildades FPInnovations 2007 samt ett universitetsnätverk 2009 för att stärka samarbetet mellan industri och akademi. Man har i Kanada även arbetat med frågan om kompetensförsörjningen och genom universitetsnätverket FIBRE har man lockat till sig toppstudenter och professorer för att stärka branschen.  

Under resan kommer ett stort antal besök att göras på bland annat Creencore Composites och CRIBE i Toronto, BioFuelNet, Kruger, CelluForce och Enerkem i Montreal och slutligen FPAC, NRCan och FPInnovations i Ottawa. 

Kontaktinformation

Hampus Lindh
Projektledare
Telefon 08-791 29 31