Projektledare sökes till IVAs enhet Energi & Miljö

Till IVAs kansli söker vi nu en projektledare för att främst stärka vår organisation i arbetet inom hållbarhet, energi och klimat.
projektledare_klimat_energi.jpg

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. IVAS verksamhet utgår från fyra tematiska områden; ”Klimat-Resurser-Energi”, ”Människa-Teknik-Samhälle”, ”Framtidens näringsliv” och ”Kunskap i världsklass”.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare kommer du att arbeta med projekt där du är delaktig i planering, koordinering och genomförande av aktiviteter. Dessa aktiviteter kan vara seminarier, möten, nätverksbyggande, omvärldsbevakning och rapportskrivande. Du kommer att driva processen framåt, engagera projektdeltagare, ta fram faktaunderlag, skriva rapporter och hålla föredrag. Arbetet inkluderar också arbete med projektplaner, budgetar och att medverka i finansieringsprocessen.

Du som söker tjänsten är intresserad av energi- och miljöfrågor, är utåtriktad och gillar att diskutera och utveckla frågeställningar tillsammans med andra. Du är analytisk och kan formulera dig skriftligt och muntligt på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Du är också nyfiken och söker gärna ny kunskap för att lära dig mer.

Som projektledare rapporterar du till enhetschefen för området Energi & miljö, och kommer framförallt att arbete med projekt inom energi, resurs-/materialanvändning, klimat och miljö. I tjänsten ingår också akademiuppdrag, t.ex. att verka som sekreterare för en av IVAs akademiavdelningar.

Utbildning

Högskoleutbildning på minst magisternivå inom ett för tjänsten relevant ämnesområde är ett krav.   Du bör ha minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, och erfarenhet av att arbete i projektform. Utbildning inom projektledning är ett plus, likaså erfarenhet av rapportskrivning och hantering av remisser.

Kunskaper och erfarenheter

Profilen vi söker är en person som har erfarenhet av att arbeta i projekt, är van att arbeta självständigt och proaktivt mot en given deadline med många kontaktytor. I grunden har du ett stort intresse för frågor som rör hållbarhet. Vi tror att du har tidigare erfarenheter som gett dig utvecklade nätverk, kontakter samt relevant kunskap.

  • Dokumenterat intresse av och goda kunskaper om hållbarhet och/eller energi.
  • God kunskap om aktörer i Sverige inom hållbarhet och energi. Gärna eget nätverk inom området.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt.
  • Vana av analysarbete och av att utveckla lösningar och förslag på utvecklingsmöjligheter
  • Erfarenhet av projektledning/projektplanering och målstyrning.
  • Facilitering/processledning
  • Van vid rapportskrivning och god stilistisk förmåga.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, självgående och initiativrik och är duktig på att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Du tycker att det är roligt att arbeta i och hantera digitala verktyg. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Karin Byman, på telefon 070-574 70 72.

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig projektledare skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 5 november.