Projektledare sökes till IVAs enhet Teknik & Samhälle

Till IVAs kansli söker vi nu en projektledare för att stärka vår organisation i arbetet med att säkra Sveriges långsiktiga kompetensförsörjning.
projektledare_tjänst.jpg

Är du djupt engagerad i naturvetenskap och teknik och ser betydelsen av kunskap och bildning för att driva samhällsutvecklingen? Är du analytisk, nyfiken och kan formulera dig skriftligt och muntligt på ett enkelt och lättillgängligt sätt? Har du erfarenhet av att både leda och arbeta i projekt? Sök då tjänsten som Projektledare redan idag!

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. Läs mer om IVAs spännande verksamhet på vår hemsida, iva.se.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare kommer du att arbeta med projekt där du är delaktig i planering, koordinering och genomförande av aktiviteter. Dessa aktiviteter kan vara seminarier, möten, nätverksbyggande, omvärldsbevakning och rapportskrivande. Du kommer att driva processen framåt, engagera projektdeltagare, ta fram faktaunderlag, skriva rapporter och hålla föredrag. Arbetet inkluderar också arbete med projektplaner, budgetar och att medverka i finansieringsprocessen.

Som projektledare rapporterar du till enhetschefen för området Teknik och Samhälle, och kommer i första hand att arbeta med projekt som på olika sätt rör de långsiktiga kompetensförsörjningsfrågorna. Det projekt som kommer att vara din huvuduppgift är Framtidens kunskapssamhälle som syftar till att främja positiva attityder till kunskap och bildning bland unga. I tjänsten ingår också akademiuppdrag, t.ex. att verka som sekreterare för en av IVAs akademiavdelningar.

Kunskap och Erfarenhet

Vi söker dig som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, och erfarenhet av att både leda och arbeta i projekt. Du har högskoleutbildning, företrädesvis med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Andra för tjänsten relevanta kompletterande utbildningar, t.ex. inom projektledning, kommunikation och presentationsteknik är ett plus.

Du har god kännedom om aktörer i civilsamhället som främjar ungas intresse för naturvetenskap & teknik, lärande och bildning samt gärna ett eget nätverk inom området. Du har erfarenhet av analysarbete och av att utveckla lösningar och förslag på utvecklingsmöjligheter. Din kunskap om, och erfarenhet av, projektledning/projektplanering, målstyrning och facilitering/processledning är mycket god.

Din kommunikativa förmåga är utmärkt, både på svenska och engelska. Du är van vid rapportskrivning och har en mycket god stilistisk förmåga.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, självgående och initiativrik samt duktig på att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Du tycker att det är roligt att arbeta i och hantera digitala verktyg. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Staffan Eriksson, på telefon 08-7912953.

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig projektledare skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 6 december.

Kontaktinformation

Staffan Eriksson
Enhetschef
Telefon 08-791 29 53