Mötesplats för nyttiggörande skapar möjligheter

”En väldigt viktig satsning”, ”en oerhört interaktiv dag”, ”häftigt att vi är så många som kommer hit för att dela frågan om hur vi gör Sverige mer framgångsrikt”, och ”redan idag har jag plockat upp idéer som vi kommer ta vidare”. Det var några reflektioner efter 2022 års R2B Summit - IVAs unika mötesdag för näringsliv, samhälle och forskare från akademin. Hör fler röster om värdet av att skapa mötesplatser för nyttiggörande av forskning i vår film.

- Äntligen kunde vi samlas och ses! Det var en härlig stämning och hög interaktion när över 300 personer möttes upp i Stockholm, säger Malin Mohr, projektledare för Research2Business.

Medverkade under R2B Summit gjorde över 250 personer från näringsliv och samhälle som på plats fick möta 50 aktuella forskningsprojekt från drygt 20 lärosäten och institutioner. I fokus var frågan om hur forskningsprojekten kan komma till faktisk nytta, i samverkan med aktörer utanför akademin. 

De 50 forskningsprojekten som presenterades är utvalda till IVAs 100-listor 2021 och 2022. IVAs 100-listor består av ett urval aktuella forskningsprojekt från Sveriges lärosäten som bedöms ha potential att affärsutvecklas eller på annat sätt nyttiggöras. Forskningsprojekten väljs ut i en grundlig nominerings- och urvalsprocess baserad på ett antal fastställda kriterier. Läs mer om projektet R2B och IVAs 100-listor.

Kontaktinformation

Malin Mohr
Projektledare
Telefon 073 - 635 93 50

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Aktuellt från IVA skickas varannan tisdag (udda veckor) och ger dig senaste nytt om vad som händer på IVA - och inbjudningar till alla våra evenemang.

Prenumerera!

Integritetspolicy