Regeringen förlänger finansiering av Tekniksprånget

Utbildningsminister Anna Ekström (S) meddelade under en pressträff på onsdagen att regeringen förlänger finansieringen av Tekniksprånget. Regeringen föreslår att den kommande budgeten avsätter 15 miljoner kronor per år till Tekniksprånget till och med 2024.
201501-IVA-Tekniksprånget-magasin-nr4-K-1.jpg

- Sverige ska vara en ledande kunskaps- och industrination. För att säkra en hög konkurrenskraft internationellt behöver vi lösa kompetensutmaningarna inom teknikområdet på arbetsmarknaden, och därför är jag glad att regeringen i höstbudgeten föreslår en treårig förlängning av Tekniksprånget. Satsningen innebär att unga kan erbjudas praktik inom teknikföretag och bidrar till att fler kvinnor väljer en ingenjörsutbildning, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Sedan starten 2012 har över 5000 unga praktiserat genom Tekniksprånget. Idag deltar 180 arbetsgivare över hela Sverige, i både offentlig och privat sektor. Projektet drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

- Vi är enormt glada att regeringen fortsätter satsa på Tekniksprånget. Det gör det möjligt för fler unga att få testa på ingenjörsyrket i praktiken och inspireras till fortsatta studier, säger verksamhetschef Helena Gyrulf.

Läs mer om Tekniksprånget här

Kontaktinformation

Thommy Tengborg
Kommunikatör
Telefon 072-077 02 19