Sälja ren luft målet för Smart industri-finalist

3Nine hoppas att deras digitaliseringsresa ska leda till att de kan sluta sälja sina oljedimavskiljare och istället enbart erbjuda kunderna tjänsten ren luft. Se intervjun med John Elliot från 3Nine.

För att rena luften från den dimma av olja och skärvätskor som uppstår i olika industriella processer används oljedimavskiljare. Vanligtvis är det någon form av filter som gör jobbet. De fungerar hyfsat bra, men inte mycket mer.

De oljedimavskiljare som företaget 3nine, med ett 30-tal anställda, har utvecklat bygger på en alternativ metod. Istället för filter använder de Alfa Lavals klassiska separationsteknik för att få bort oljepartiklarna. Det gör reningen mer effektiv samtidigt som oljan som samlas upp kan återvinnas. Vilket i sig är både en ekonomisk och miljömässig fördel. 3nine har även, tillsammans med företaget HiQ, utvecklat en webbplattform som gör att deras kunder kan få all den information de behöver för att övervaka maskinernas funktion. De som vill kan även använda lösningen för att kontrollera luften på arbetsplatsen, hålla koll på temperaturen på skärvätskor och se till att man inte har någon alarmerande bakterietillväxt i sina oljor.


– Vårt mål är att våra kunder ska kunna fokusera på produktionen istället för att ägna sig åt ett tidskrävande underhåll, säger John Elliot, marknadschef på 3nine.

Kontaktinformation

Jan Westberg
Kommunikationsansvarig
Telefon 08-791 30 49