Spännande möten för Prins Daniels Fellowship i Berlin och München

Prins Daniel och en delegation med närmare 40 entreprenörer och företagsledare besöker Berlin och München för att få fördjupade kunskaper om den tyska marknaden. Under en hektisk dag i Berlin besöktes bland annat startups som SoundCloud, och mer etablerade aktörer som Volkswagen Group.

Prins Daniel, Saeid Esmaeilzadeh, vd Serendipity Innovations och Dr. Peter Strunk, presschef Adlershof Science and Technology Park.

Prins Daniel och Sabine Hansky, Head of Communication and Development, UnternehmerTUM, München.

Prins Daniel, Marcus Wallenberg och Dr Arend Oetker på German Council on Foreign Relations.

Prins Daniel och Dr Helmut Schönenberger, UnternehmerTUM.

Med fokus på startup-scenen i Berlin besökte delegationen Technologiepark Adlershof och förde där samtal i mindre grupper med tyska kollegor. Därefter fortsatte resan till German Council on Foreign Relations där Dr Arend Oetker tog emot och berättade om sina erfarenheter under ett långt liv som Mittelstand-företagare.

Under eftermiddagen besöktes T-Labs där fyra startups fick chansen att berätta om sina företag. Soundcloud bjöd in till sitt kreativa och spännande kontor för en snabb sightseeing och därefter avslutades kvällen på DRIVE, Volkswagen Group Forum, där vackra bilar ställdes ut och Dr Harald Ludanek bjöd på middag som representant för VWs företagsledning.

I arla morgonstund åkte sedan delegationen idag till München där det pågår rundabordsdiskussioner med startups hemmahöriga på UnternehmerTUM. Innan dagen avslutas kommer även Siemens och BMW att öppna sina dörrar för delegationen.

Resan arrangerades i samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren.

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76