Stipendier från Hans Werthénfonden till 19 stipendiater

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Hans Werthénfonden delar ut årets internationella stipendier till nitton stipendiater runt om i Sverige. Sammanlagt har 3,2 miljoner kronor delats ut i år ut för studier och forskning utomlands inom naturvetenskap, teknik, ledarskap, ekonomi och juridik.
hw_fonden_2022_gruppbild_webb.jpg

Sedan Hans Werthénfonden instiftades år 1990 har nu totalt 498 stipendier delats ut till ett totalt värde av 57,8 miljoner kronor.

En av stipendiaterna är Tanetpong Choungprayoon, doktorand från Handelshögskolan i Stockholm som kommer att fördjupa sina studier på Tilburg University.

- Jag känner mig så välsignad och tacksam över att få den här möjligheten. Jag tror att det är mycket viktigt att som doktorand tillbringa tid utomlands. Jag får möjlighet att utöka mitt nätverk men jag tror också att det är viktigt att doktorander lär sig av varandra. Att vara utomlands kommer att ge mig mycket erfarenhet och det är jag verkligen glad för.

Årets stipendier från Hans Werthénsfonden 2022 går till:

(stipendiat - för studier vid)

Kelly Chen - Faculty of Law, Ghent University
Sebastian Krakowski - Stanford University
Robin Rohlén - Imperial College London
Meher Geetika Sanku - University of Edinburgh
Olof Stenström - École Normale Supérierus
Mattias Sörengård - Institute of Environmental Assessment and Water Research, IDAEA - The Spanish National Research Council (CSIC)
Nathalia Vieceli - RWTH Aachen University
Tanetpong Choungprayoon - Tilburg University
Lisa Lundin - University of California, Berkeley
Anton Zubayer - Paul Scherrer Institut (PSI)
Vendela Angerlöv - Sotheby’s Institute of Art
Matilda Eriksson - University of Colorado Boulder
Ellen Lehtimäki - Hult International Business School’s
Otto Velander - INSEAD, Fontainebleau Frankrike
Mathias Wahlqvist - INSEAD, Förenade Arabemiraten
Jacqueline Fritzson - Columbia University.
Lydia Johansson - McGill University
Vincent Ljunggren - UC Berkeley

Om Hans Werthénfonden

Internationella stipendier för studier och forskning inom naturvetenskap, teknik, ledarskap, ekonomi och juridik. Hans Werthénfonden delar varje år ut ett 15-tal stipendier för ett års vetenskapligt arbete på postdoc- eller doktorandnivå, MBA- eller LL.M-studier i en kvalificerad internationell miljö. Stipendiet är på 100 000 – 200 000 kronor.

Stipendiaten ska vara cirka 25–35 år, ha en akademisk examen helst lägst på masternivå men gärna doktorsexamen. Företrädesvis inom områdena teknik/naturvetenskap eller ekonomi/juridik. Någon typ av verksamhet efter examen, gärna några års forskningsverksamhet eller utvecklande arbetserfarenheter från näringslivet är meriterande.

Läs mer om Hans Werthénfonden