Stolt över den tredje transformationen

Jag är stolt och glad över att ta emot IVA:s guldmedalj för framgångsrikt entreprenörskap och långsiktigt företagsbyggande och jag vill tacka IVA för den hedrande utmärkelsen, säger Cristina Stenbeck.
Cristina-Stenbeck-1200px.jpg

– Många jag träffar verkar tro att Kinneviks ledstjärna är att göra lönsamma affärer. Det må vara sant att vi vill skapa god avkastning över tid. Faktum är dock att den röda tråden i våra framgångsrika bolag, och därmed vår egentliga ledstjärna, är att vi lyckats utnyttja tekniken för att utmana gammalmodiga system och därigenom skapa nya värden för våra kunder, säger Cristina Stenbeck. 

– Precis som vi varit pionjärer inom media och telekommunikation har vi framgångsrikt varit med och utvecklat nya digitala affärsmodeller i bolag som Zalando, en investering som på bara nio år lyckats växa till att i dag stå för nästan 40 procent av vårt totala värde. Jag är stolt över att ha varit del av vår tredje genomgripande transformation och trots att jag inte själv är ingenjör vågar jag påstå att utvecklingen framöver aldrig kommer att gå så långsamt som i dag. Vilka möjligheter det innebär kan jag inte ens drömma om men jag ser med spänning fram emot att vara en aktiv del av den fortsatta resan, säger Cristina Stenbeck.

{Facts box}
{Facts box}

Foto: Kinnevik

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42