Strategisk digital redaktör sökes till IVAs kommunikationsavdelning

Är du en driven och självgående kommunikatör med en passion för teknik och utveckling? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt med ansvar för kommunikation inom projekt och med särskilt ansvar för sociala medier? Sök då tjänsten som digital redaktör med SOME-ansvar redan idag!
digitalisering.jpg

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Kommunikationsavdelningen är en strategisk ledningsfunktion som har ett tydligt uppdrag: modernisera och professionalisera IVAs kommunikation. Kommunikationsavdelningen har ett stort eget mandat att lyfta IVAs kommunikation in i samtiden. Vi tänker digitalisering, ny webb, studio, podd och så vidare. Kommunikationsavdelningen är motorn i IVAs förändringsresa och vi jobbar enligt ett ”utifrån-och-in-perspektiv”.

Arbetsuppgifter

Som digital redaktör kommer du främst att ansvara för att driva och utveckla IVAs befintliga sociala kanaler: Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram. Lika viktigt är det att se över IVAs eventuella närvaro i kanaler som TikTok och Snapchat etc. Du kommer också att – tillsammans med kollegorna i kommunikationsavdelningen ansvara för andra digitala utvecklingsprojekt inom organisationen. Vi går från en analog pappers-produkt-era mot en digital, snabb och modern era, där du är en viktig spelare.

I din roll förväntas du bland annat att:

  • Driva och utveckla IVAs digitala kommunikationsarbete med huvudsakligt ansvar för sociala medier.
  • I samråd med kommunikationschef ansvara för genomförande av kommunikationsaktiviteter för att profilera och lyfta IVAs budskap i sociala medier, med stöd av IVAs enhetschefer och ledning.
  • Författa texter för publicering på webb och sociala medier.
  • Utföra andra arbetsuppgifter som är viktiga för IVAs verksamhet och kan anses vara relevanta för befattningen och för vilka behov kan uppstå från tid till annan.

Erfarenhet

Du har kanske en högskoleutbildning inom kommunikation, och/eller bakgrund som SOME-redaktör, kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist.

Personliga egenskaper

Tjänsten passar dig som är genuint intresserad av teknik och IVAs frågor och har ett nyfiket förhållningssätt till kunskap. Vi söker dig som är bra på att förklara komplexa frågor samt tycker om att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Det är oerhört viktigt att du är orädd, vågar testa nytt och har mycket god koll på vad som är på G i omvärlden – särskilt inom ditt område: digital kommunikation och sociala medier.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Ann Brunnberg, på telefon 072-077 38 08 eller e-post: ann.brunnberg@iva.se

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig kanalkommunikatör med ansvar för IVAs sociala kanaler skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 5 september.