Strategisk webbredaktör sökes till IVAs kommunikationsavdelning

Är du en nyfiken och självgående kommunikatör med en passion för teknik och utveckling? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt med ansvar för kommunikation inom projekt och med särskilt ansvar för interna och externa webbplatser? Sök då tjänsten som webbredaktör redan idag!
shutterstock_152612432-1200px.jpg

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. Kommunikationsavdelningen är en strategisk ledningsfunktion som har ett tydligt uppdrag: modernisera och professionalisera IVAs kommunikation. Kommunikationsavdelningen har ett stort eget mandat att lyfta IVAs kommunikation in i samtiden. Vi tänker digitalisering, ny webb, studio, podd och så vidare. Kommunikationsavdelningen är motorn i IVAs förändringsresa och vi jobbar enligt ett ”utifrån-och-in-perspektiv”.

Arbetsuppgifter

Som webbredaktör kommer du främst att ansvara för att ro i land det påbörjade arbetet med en helt ny webb för IVA. Projektet har kommit halvvägs. När nya webbplatsen är lanserad kommer du att ansvara för den strategiska utvecklingen av denna samt ansvara för andra digitala utvecklingsprojekt inom organisationen. Vi går från en analog pappers-produkt-era mot en digital, snabb och modern era, där du är en viktig spelare.

I din roll förväntas du bland annat att:

  • Upprätthålla och utveckla IVAs kommunikationsarbete med huvudsakligt ansvar inom ramen webben.
  • I samråd med kommunikationschef ansvara för genomförande av kommunikationsaktiviteter för att profilera och lyfta IVAs budskap på webben, med stöd av IVAs enhetschefer och ledning.
  • Bidra till att utveckla digitala verktyg och tjänster inom kommunikationsavdelningen.
  • Utföra andra arbetsuppgifter som är viktiga för IVAs verksamhet och kan anses vara relevanta för befattningen och för vilka behov kan uppstå från tid till annan.

Erfarenhet

Vi söker dig som har arbetat som webbredaktör och har erfarenhet av kommunikationsarbete, såväl strategiskt som operativt. Du har dokumenterad vana av att arbeta med digitala verktyg och kanaler samt erfarenhet av att driva kommunikationsprojekt för att uppnå kommunikationsmål. Din stilistiska förmåga såväl som presentationsförmåga är utmärkt. Du är kommunikationsavdelningens länk till enheten för it-utveckling, vilket förutsätter god förståelse för de tekniska aspekterna av webbutveckling.

Du har högskoleutbildning inom kommunikation, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist.

Personliga egenskaper

Tjänsten passar dig som är genuint intresserad av teknik och IVAs frågor och har ett nyfiket förhållningssätt till kunskap. Vi söker dig som är bra på att förklara komplexa frågor samt tycker om att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Det är oerhört viktigt att du är orädd, vågar testa nytt och har mycket god koll på vad som är på G i omvärlden – särskilt inom ditt område: digital kommunikation och webb.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Ann Brunnberg, på telefon 072-077 38 08 eller e-post: ann.brunnberg@iva.se

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig kanalkommunikatör med webbansvar skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 5 september.