Tekniksprånget får pris för främjandet av teknikutveckling

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVAs) projekt Tekniksprånget får Reftecs stora pris år 2015. Föreningen Reftec är en sammanslutning av Sveriges sju största teknolog- och naturvetarkårer.
Basta-tjejerna-2.jpg

– Det är väldigt glädjande att Reftec uppmärksammar vårt arbete. Det ligger helt i linje med den positiva respons vi får från alla de ungdomar som gör praktik via Tekniksprånget, säger Alexandra Ridderstad, huvudprojektledare för Tekniksprånget.

Reftecs stora pris syftar till att uppmärksamma ”person eller grupp av personer som främjat svensk teknikutveckling, som genom pedagogiska insatser verkat för de tekniska vetenskapernas studium eller som verkat såsom föredöme för svenska arkitekt-, civilingenjörs- och/eller högskoleingenjörsstudenter”.

Tekniksprånget får priset med följande motivering:
”Genom att erbjuda praktikplatser, riktade mot ingenjörsyrket, inom olika organisationer och företag, bidrar Tekniksprånget till att säkerställa ett framtida intresse för ingenjörsjobb och samtidigt verka för att stärka den svenska konkurrenskraften med framtida ingenjörer.”

– Det känns extra bra att priset kom samtidigt som vi öppnar ansökningen till höstens omgång. Det är ett kvitto på att Tekniksprånget fått spridning över hela landet. Det är glädjande att vi inspirerar så många teknikintresserade ungdomar, och vi kan konstatera att praktikperioden fungerar som en ögonöppnare för ingenjörsyrket, avslutar Alexandra Ridderstad.