Två nya styrelseledamöter till IVAs Näringslivsråd

IVA är stolta att presentera Mernosh Saatchi och Jonas Wiström som nya styrelseledamöter i IVAs näringslivsråd. De valdes in i samband med näringlivsrådets årsmöte den 19 november 2013.

Mernosh Saatchi, Vd på Humblestorm

Mernosh Utsågs 2009 till Årets entreprenör av Veckans Affärer och blev som en av 9 externa medlemmar Utsedd i Regeringens Framtidskommission 2011-2013. Hon är även styrelseledamot Drottningholms slottsteater.

Jonas Wiström, vd och koncernchef ÅF AB.

Jonas är civilingenjör från KTH och har tidigare varit VD och koncernchef för Prevas AB, Sverigechef för Sun Microsystems och Nordeuropachef för Silicon Graphics etc. Han är även ledamot i IVAs avdelning Företagande och ledarskap

Näringslivsrådet ger IVA en stark förankring i näringslivet, vilket är en förutsättning för akademiens verksamhet. Medlemsföretagen bidrar med såväl kompetens som resurser till verksamheten.

Genom medlemskap i Näringslivsrådet erbjuds företagen tillgång till hela IVAs nätverk. Medlemmarna deltar aktivt i IVAs program och i avdelningarnas seminarieverksamhet. Rådet ordnar dessutom egna debatter och seminarier, där ledamöterna kan knyta kontakter utanför den egna näringsgrenen och få kunskapsutbyte om de senaste trenderna inom teknik och ekonomi. 

IVA och Näringslivsrådet kan beskrivas som en kunskapsbank - ett nätverk bestående av mer än tusen människor i företag och på högskolor, inom stat och näringsliv, i Sverige och utomlands. Bredden i kompetens är en förutsättning för IVAs förmåga att kombinera kunskap i nya banor.