Umeå fick besök av Prins Daniel med vänner

Måndag den 2 december besökte Prins Daniels Fellowship Umeå. Med på resan var förutom Prins Daniel även representanter från projektets expertråd. Denna gång var det Hans Vestberg, vd Ericsson och Olof Faxander, vd Sandvik. 

Som inspiratör medverkade också entreprenören Renée Voltaire som med recept och matprodukter under eget varumärke vill inspirera till en sund livsstil. Dessutom deltog Gustav Paringer, grundare av företaget Aptum och deltagare i mentorsprogrammet inom ramen för Prins Daniels Fellowship.

Under förmiddagen besökte sällskapet Dragonskolan där man höll en inspirationsföreläsning för eleverna. Några elever med särskilt intresse för entreprenörskap fick också chansen att fråga ut experterna under en timme i ett rundabordssamtal. På Dragonskolan deltog även Matilda Henningsson, regionschef för Ung Företagsamhet. Hon berättade om hur Ung Företagsamhet jobbar för att stötta unga människor med drömmar om en framtid som entreprenör eller egen företagare.

På eftermiddagen gästades Umeå Universitet där studenter fick chansen att ta del av projektets budskap. Med på scenen var då även en lokal företagare, nämligen Pernilla Abrahamsson från företaget MD Biomedical AB.

Foto: Ung Företagsamhet