Unga entreprenörer får inspiration av eliten på Prins Daniels entreprenörsdag

Den 12 november genomförs Prins Daniels Entreprenörsdag för första gången. Syftet är att inspirera unga entreprenörer och skapa bättre förutsättningar för dem att få sina företag att växa.

Evenemanget kommer samla ett hundratal särskilt inbjudna unga entreprenörer från hela landet. De har nominerats av olika organisationer och företag.

Prins Daniel kommer att medverka under dagen, och för inspirationen svarar bland annat Cristina Stenbeck (Kinnevik), och Martin Lorentzon (Spotify).

– Vi är mycket glada att vi nu för första gången kan genomföra denna aktivitet, säger Johan Weigelt, akademisekreterare och vice vd på IVA.

Evenemanget sker inom ramen för Prins Daniels Fellowship, ett IVA-projekt som ska inspirera unga människor till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer. Prins Daniel är initaitivtagare och hedersordförande för projektet.

Under Prins Daniels Entreprenörsdag på IVA i Stockholm kommer det att ges många möjligheter till diskussion och nätverkande för de unga entreprenörerna. Unikt är rundabordssamtalen i mindre grupper som leds av bland annat Lina Gebäck från Linas matkasse, Monica Lindstedt från Hemfrid och Sebastian Siemiatkowski från Klarna.

{Facts box}


Läs om projektet