Vårens utmaningar 2021 för medlemmar i Junior Academy!

Här är vårens utmaningar 2021 för dig som är antagen och medlem i Junior Academy! Utveckla lösningar för att ta itu med AI-tankefel, för fungerande storstadsekosystem eller för en hållbar global distribution av vaccin till världens befolkning.
NYAS girls team.jpg

Nya spännnade utmaningar väntar dig som är medlem i Junior Academy.

Junior Academy får DU chansen att hemifrån på din fritid, testa att arbeta fram innovativa förslag på lösningar utifrån verkliga samhällsutmaningar – och det tillsammans med andra ungdomar över hela världen! Utmaningar som är kopplade till FNs 17 mål för en hållbar framtid och vilka har tagits fram av forskare och företag.

Till vårens utmaningar 2021 via Junior Academys internationella plattform (launchpad). 


Vill du söka till Junior Academy?

Är du 13 till 17 år, vill bidra till en bättre värld och gillar extra utmaningar? Då ska du söka till vetenskapsprogrammet Junior Academy!


Viktiga datum

6 april – Ansökningsportalen öppnar. Registrera din ansökan, sker via Junior Academys internationella portal, som hanteras av the New York Academy of Sciences (NYAS).
17 augusti – Ansökningsportalen stänger
September – Besked om antagning (inklusive medlemskap fram till 18 år)
Oktober – Första utmaningarna släpps. Välj och skapa/hitta ditt lag. Ni har ca 60 dagar på er att formulera er idé och beskriva den. Tillgång till mentor och ämnesexperter.
Februari – Nya utmaningar släpps. Välkommen att delta igen om du vill (brukar vara populärt)!
Under våren - De lag som vinner utmaningarna får åka till New York. OBS! Resorna till New York är tyvärr inställda på grund av Covid 19. Årets final sker digitalt.

Om Junior Academy

Junior Academy är ett internationellt vetenskapsprogram som syftar till att uppmuntra ungas nyfikenhet på naturvetenskap och teknik. Programmet erbjuder unga från 13 till 17 år att på sin fritid prova på att arbeta med innovativa lösningar på verkliga samhällsutmaningar. Inriktningen är STEM-relaterade områden (STEM = science, technology, engineering, mathemathics). STEM betyder vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik. Intresse för dessa ämnen är ofta det som associeras med ingenjörsyrket, där problemlösning är mycket viktigt.

Junior Academy i Sverige är ett samarbete mellan IVA och the New York Academy of Sciences (NYAS). IVAs medverkan är möjlig tack vare huvudsponsorn Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.