Vi söker redovisningsansvarig

”På Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) blir du en del av ett härligt gäng med kompetenta, engagerade och nyfikna kollegor. Vill du vara med och vidareutveckla en hållbar ekonomifunktion hos en samhällsviktig akademi är IVA platsen för dig” säger IVA:s ekonomichef Katarina Arneving.
kommunikator_2_webb.jpg

Om uppdragsgivaren
IVA har till uppgift att "till nytta för samhället främja tekniska och ekonomiska vetenskaper och näringslivets utveckling". Med en kompetensbas av över 1000 ledamöter, ett Näringslivsråd och ett Studentråd samlar och förmedlar IVA kunskap och erfarenhet för att katalysera samhällets omställning för en långsiktigt konkurrenskraftig och hållbar framtid. IVA är en gränsöverskridande mötesplats och oberoende brobyggare mellan beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningsansvarig för akademien och några av IVAs 16 stiftelser kommer du att planera och leda arbetet vid månads- och helårsbokslut samt ansvara för att akademien följer god redovisningssed och IVAs interna regelverk. Du säkerställer att redovisningen håller hög kvalitet i alla delar, samt utvecklar och implementerar rutiner och mallar. Du håller dig uppdaterad inom redovisningsområdet och informerar enheten om nyheter samt ger stöd och råd.

Tjänsten är placerad i enheten Verksamhetsstöd som består av 8 medarbetare (Ekonomi, HR, IT och Vaktmästeri/Internservice) och rapporterar till Ekonomichefen. Ekonomiavdelningen består av ekonomichef, redovisningsansvarig och en ekonom med huvudfokus på fakturering och projektcontrolling. Lön är outsourcat till extern byrå.

Huvudsakliga arbetsområden:

– Ansvar för redovisningen för IVA och IVAs stiftelse och ytterligare ett antal stiftelser
– Ansvar för den årliga planeringen för redovisningsarbetet
– Huvudansvar för leverantörsreskontran Visma DCE, redovisningsprogrammet Visma Control och budget- och analysverktyget BizView
– Löpande bokföring, periodiseringar, kontoavstämningar samt driva projekt
– Likviditetshantering
– Ansvar för upprättande av årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer
– Ansvar för att leda och hålla ihop den operativa revisionen
– Ansvar för den strategiska utvecklingen av redovisningsfunktionen

Många av arbetsuppgifterna kommer innebära att automatisera och organisera för att hitta effektiva arbetsmetoder då IVA är i en utvecklingsfas.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot företagsekonomi och redovisning eller har förvärvat motsvarande likvärdig kompetens, gärna från den ideella sektorn. Du har sannolikt minst 10 års erfarenhet av redovisningsarbete och är trygg i din redovisningskompetens.

Erfarenhet och egenskaper:

– Strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten
– God förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt
– Nyfiken med ett utredande förhållningssätt och ett intresse för komplexa frågor och rimlighetsbedömningar, motiveras av förändring och förnyelse
– Meriterande att ha arbetat med fastighetsredovisning och stiftelsehantering
– Meriterande att ha erfarenhet av aktieaffärer, skatter och valutor
– Du ser dig själv i en expertroll och trivs med att stödja andra i deras arbete
– Goda kunskaper i svenska är ett krav och dessutom sker en del samtal och mailväxling på engelska

Datakunskaper:

– Goda kunskaper i Officepaketet med tonvikt på Excel
– Erfarenhet av Visma (helst Control) och parametersättning önskvärt, men inget krav
– Gärna erfarenhet av Insight BizView
– Erfarenhet av digitalisering av ekonomifunktionen

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. IVA sitter i egna lokaler på Grev Turegatan. I denna rekrytering samarbetar IVA med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig David Andersson, tel 0728-53 09 96. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i IVAs rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Till ansökan