Vi välkomnar professor Tuula Teeri, ny vd på IVA

Professor Tuula Teeri börjar idag sin tjänst som ny vd i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Hon är professor i träbioteknik och molekylär bioteknik och kommer senast från tjänsten som rektor på Aalto-universitetet i Helsingfors.
Tuula_webb_1200px.jpg

– Det är en ära att få detta uppdrag och jag är tacksam för förtroendet. Som vd för IVA är jag särskilt intresserad av att vara en del av den internationella utvecklingen inom vetenskap och teknik. Andra viktiga frågor är ingenjörsutbildningens framtid samt innovationssamarbetet mellan universitet och näringsliv, säger IVAs tillträdande vd Tuula Teeri.

Hur kommer det att märkas att IVA får en ny vd?

– IVA har redan en bra verksamhet och jag tror inte att det behövs en radikal förändring. Men nya projekt förstås. Om verksamheten ska vridas i någon riktning så är det mot det mångvetenskapliga. Det kan handla om att rekrytera någon medarbetare med konst och designbakgrund, eller om att stärka deltagandet från ekonomiområdet, säger Tuula Teeri.

– Något sådant element. Det gav mervärde på Aalto. Och jag tror det är viktigt för framtiden.

Tuula Teeri har sedan hon 2006 blev ledamot i IVA:s avdelning för kemiteknik följt IVA:s utveckling och ställningstaganden.

– IVA är en oberoende röst som behövs som främjar teknik och företagande. Bland ledamöterna finns de främsta forskarna. Det tillsammans med oberoendet skapar ett förtroende. IVA driver en trovärdig agenda.

Kontaktinformation

Ann Brunnberg
Kommunikationschef
Telefon 072-077 38 08