Vad kan Sverige lära av Kaliforniens innovationssystem?

Kalifornien är en av världens ledande regioner inom innovation och entreprenörskap, och har bidragit till att få fram många av de globalt mest framgångsrika teknikföretagen under de senaste decennierna. Vad gör aktörerna i Kalifornien så framgångsrika, och vad kan de lära oss i Sverige om att skapa ännu mer verklig nytta och lönsamma affärer från innovationer?

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan)...

IVA konferenscenter, Grev Turegatan 16 i Stockholm
Torsdag den 9 mars 2023 08:00 - 09:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Välkommen till IVAs frukostseminarium där Mary Walshok, IVA-ledamot och professor vid University of California, delar med sig av sina erfarenheter från det framgångsrika innovationssystemet i Kalifornien. Presentationen följs upp av Maria Rankka, IVA-ledamot och entreprenör som reflekterar över hur vi i Sverige kan inspireras att skapa verklig nytta av fler svenska innovationer.

Avslutningsvis berättar Catarina Berglund och Magnus Bårdén, direktörer för den nationella systeminnovationsplattformen, iHubs Sweden, om sitt arbete med att stärka Sverige som innovationsland. Ett koncept som bygger på att mobilisera regionala styrkor och fästen för innovation för att lyckas på den globala marknaden.

Seminariet är den första av i en serie aktiviteter organiserade av iHubs Sweden och IVAs Entreprenörskapsakademi syfte att förbättra det svenska innovationssystemet.

Medverkande:

Mary Walshok, IVA-ledamot och professor vid University of California

Maria Rankka, IVA-ledamot och entreprenör (moderator)

Catarina Berglund, direktör iHubs Sweden

Magnus Bårdén, direktör iHubs Sweden

Kontaktinformation

Helene Thorgrimsson
Projektkoordinator
Telefon 08-791 29 47

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.