Junior Academy

Är du mellan 13-17 år? Då har du chansen att tillsammans med ungdomar från hela världen lösa mänsklighetens stora utmaningar. Nu söker IVA även på nytt handledare från Sverige till Junior Academy och vårens utmaningar.

Du som arbetar eller studerar inom ett område kopplat till vetenskap, innovation, utveckling eller lärande - är just nu varmt välkommen att söks som handledare till Junior Academy! Det är en fördel men inte ett krav att ha arbetat med vetenskaplig forskning eller i projekt. Du behöver kunna kommunicera tydligt på skriven och talad engelska. Det här är ett ideellt uppdrag, men som inte tummar på kvalitén. Den som vill bli handledare går igenom en ansökningsprocess som utförs av vår samarbetspartner New York Academy of Sciences. 

Vetenskaplig forskning är kärnan i programmet

Det handlar om att använda sig av vetenskaplig forskningsmetodik för att skapa en trovärdig lösning på ett komplext problem. Deltagarna vägleds genom processen att skapa ett lag, sätta en gemensam kultur och en projektplan. De utmaningar som ungdomarna arbetar på utgår från FNs globala hållbarhetsmål. De är alltid aktuella och verkliga samhällsutmaningar där teknisk innovation kan vara en viktig lösning.

Ta chansen, bli mentor i Junior Academy och sök idag! 

 

Ungdom 13 till 17: Lös mänsklighetens stora utmaningar i Junior Academy

Är du en nyfiken och en entusiastisk problemlösare? Med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design?

Om du är mellan 13 och 17 år har du chansen att söka ett unikt program. På din fritid får du lära känna ungdomar från hela världen, du lär dig allt om vetenskaplig metodik, innovation och brännande aktuella ämnen. Och två gånger om året tävlar ni i Innovation Challenges, där ni får lösa mänsklighetens stora utmaningar i Junior Academy.

"Even though we are separated by thousands of miles, our passion for science, technology and innovation brought us together. After hours of hard work, we were able to make the most out of our differentiated skills and come up with a unified solution"


//Deltagare i Junior Academys utmaning Sustainable Chain of Transportation, våren 2020

Ansökan sker på engelska till vår internationella partner the New York Academy of Sciences. Antagningen är öppen mellan april coh juli varje år. Du kan läsa mer om vad som krävs i ansökan här. Från och med år 2020 är ansökan öppen för unga mellan 13-17 år. Ungdomar som fyller 18 år under 2020 kan tyvärr inte bli antagna.

Junior Academy är mycket mer än en tävling. Det handlar om problemlösning på riktigt. Du blir antagen till ett nätverk av unga från hela världen, som är lika intresserade av naturvetenskap, klurigheter och att lösa problem som du är. Två gånger om årets släpps aktuella utmaningar. Då skapar ni lag där deltagare från olika länder kompletterar varandra. Ni söker information, diskuterar med varandra, med er mentor eller ämnesexperter. Ni tar fram en idé och provar många lösningar innan ni hittar den rätta. Ni arbetar noga med att presentera er lösning, så att era idéer kommer till sin rätt.

Alla lösningar granskas av experter. Det lag som segrar i tävlingen får åka till New York för att presentera sin lösning. Årets final sker digitalt. 

Men bara genom att delta är du en vinnare. Du kommer att få många nya kunskaper och jobba på ett sätt som du har stor nytta av både när du pluggar vidare och börjar jobba. Läs svenska Almas berättelse om att delta i Junior Academy. Eller se filmen om James från USA som berättar om sitt deltagande.

Låter detta som något för dig? Då ska du söka till Junior Academy!

Årets ansökan är stängd. Nästa antagning öppnar i april 2021. 

Till ansökan

I väntan på att söka programmet, eller om du vill veta mer, kan du gärna skriva upp dig på vår intresselista. Då kommer du få information om vad som händer i Junior Academy och påminnelser när nästa natagningsomgång öppnar.

Intresseanmälan

Läs mer om Junior Academy:

Junior Academy drivs i samarbete med the New York Academy of Sciences. Läs mer om tävlingen på deras hemsida.

 

 

Junior Academy sponsras av: