Junior Academy

Är du en nyfiken och en entusiastisk problemlösare? Med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design? Då ska du söka till Junior Academy. Årets ansökan öppnar måndagen den 6 april 2020. JUST NU kan du anmäla dig till en öppen utmaning för att bekämpa spridningen av covid-19!

I dessa tider av coronaspridning är det viktigare än någonsin att träffas över nätet och samarbeta för att lösa gemensamma utmaningar. JUST NU bjuder the New York Academy of Sciences in världens unga till en öppen utmaning om det nya coronaviruset.

Alla fysiska träffar inom Junior Academy (exempelvis resan till New York) är inställda tills vidare. Men arbetet i den digitala plattformen pågår som vanligt. Och om du är mellan 13 och 17 år har du chansen att söka. Tillsammans med ungdomar från hela världen får du lösa mänsklighetens stora utmaningar i Junior Academy.

Under 2019 blev 68 svenska ungdomar, 13-18 år gamla, antagna till Junior Academy. Stort grattis!

Under våren kommer dessa deltagare att arbeta i team med ungdomar från andra länder över hela världen. De får ta sig an utmaningar och lösa problem på riktigt. Söka information och avgöra vad som går att använda. Testa idéer, prova många lösningar innan de hittar den rätta. Precis som forskare gör på universitet och företag.

Att arbeta med utmaningar inom Junior Academy är mycket mer än att delta i en tävling:

  • Du lär känna ungdomar från hela världen
  • Tillsammans lär ni er väldigt mycket om det område ni arbetar med
  • Ni diskuterar och testar idéer, med varandra och med experter
  • Ni använder engelska som arbetsspråk
  • Jobbar tillsammans med lagmedlemmar från andra kulturer.

Det lag som segrar i tävlingen får åka till New York för att presentera sin lösning. I år (2020) är finalen i New York inställd. Vinnande lag får spara på sin resa tills corona-pandemin har lugnat ner sig. Men bara genom att delta är du en vinnare. Du kommer att få många nya kunskaper och jobba på ett sätt som du har stor nytta av både när du pluggar vidare och börjar jobba. Läs svenska Almas berättelse om att delta i Junior Academy. Eller se filmen om James från USA som berättar om sitt deltagande.

Låter detta som något för dig? Då ska du söka till Junior Academy!

Ansökan öppnar måndag 6 april. I väntan på detta kan du gärna skriva upp dig på vår intresselista. Då kommer du få information om vad som händer i Junior Academy och påminnelser när ansökningen öppnar.

Intresseanmälan

Läs mer om Junior Academy:

Junior Academy drivs i samarbete med the New York Academy of Sciences. Läs mer om tävlingen på deras hemsida.

 

 

Junior Academy sponsras av: