Junior Academy

Är du en nyfiken och en entusiastisk problemlösare? Med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design? Då ska du söka till Junior Academy. Ansökan är stängd för i år, men en ny chans kommer i april.

Om du är mellan 13 och 18 år har du chansen att tillsammans med ungdomar från hela världen lösa mänsklighetens stora utmaningar i Junior Academy.

Under 2019 blev 67 svenska ungdomar, 13-18 år gamla, antagna till Junior Academy. Stort grattis!

Under våren kommer dessa deltagare att arbeta i team med ungdomar från andra länder över hela världen. De får ta sig an utmaningar och lösa problem på riktigt. Söka information och avgöra vad som går att använda. Testa idéer, prova många lösningar innan de hittar den rätta. Precis som forskare gör på universitet och företag.

Att arbeta med utmaningar inom Junior Academy är mycket mer än att delta i en tävling:

  • Du lär känna ungdomar från hela världen
  • Tillsammans lär ni er väldigt mycket om det område ni arbetar med
  • Ni diskuterar och testar idéer, med varandra och med experter
  • Ni använder engelska som arbetsspråk
  • Jobbar tillsammans med lagmedlemmar från andra kulturer.

Det lag som segrar i tävlingen får åka till New York för att presentera sin lösning. Men enbart genom att delta är du en vinnare. Du kommer att få många nya kunskaper och jobba på ett sätt som du har stor nytta av både när du pluggar vidare och börjar jobba. Läs svenska Almas berättelse om att delta i Junior Academy. Eller se filmen om  James från USA som berättar om sitt deltagande.

Låter detta som något för dig? Då ska du söka till Junior Academy!

Ansökan öppnar igen i april. Skriv gärna upp dig på vår intresselista. Då kommer du få information om vad som händer i Junior Academy och påminnelser nästa gång ansökningen öppnar.

Intresseanmälan

Läs mer om Junior Academy:

Junior Academy drivs i samarbete med the New York Academy of Sciences. Läs mer om tävlingen på deras hemsida.

 

 

Junior Academy sponsras av: