Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVA söker en koordinator

Är du intresserad av samhällsutveckling och vill jobba med frågor inom områdena teknik, entreprenörskap och nyttiggörande av forskning samt näringslivets innovationskraft? IVA söker nu en strukturerad medarbetare som tycker om att arbeta med koordinering, planering och administration i en mycket spännande verksamhet.

Nu behöver vi stärka organisationen för att fylla behov i enheten Externa relationer där arbetet med att utveckla IVAs nätverk, partnerskap och multilaterala akademisamarbeten sker. Enheten arbetar mycket med näringslivsfrågor och entreprenörskap.

Plats: Stockholm, Grev Turegatan 16.

Omfattning: Heltid tillsvidare. IVA tillämpar provanställning.

Startdatum: Så snart som möjligt.

Övrigt: Möjlighet till distansarbete i enlighet med företagets policy.

Arbetsuppgifter

Du kommer att hantera koordinering och administration av projekt- och arbetsmöten, event, seminarier, nätverk och andra aktiviteter. Rollen innefattar även löpande administrativa uppgifter och dokumentation i bland annat CRM och andra dokument- och datahanteringssystem samt att bistå kollegor med planering, samordning och uppföljning av löpande arbete. Arbetet präglas av både skriftlig och muntlig kommunikation i förbindelsen med flertalet intressenter och aktörer.

Vem söker vi?

  • Vi söker dig som har akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Har minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en vana av liknande miljö, förslagsvis från universitetsvärlden, politiken, myndighet eller departement.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska muntligt och skriftligt, då båda språken används i arbetet.
  • Har en stark kommunikativ förmåga och vana av affärskorrespondens.
  • Har en hög IT-mognad, systemvana och goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenheter av CRM, dokumenthanteringssystem och projektstödssystem ses meriterande.

Som person är du självgående, professionell, lyhörd och trivs i rollen som ”spindel i nätet”. Du är en noggrann administratör som nyfiket och lösningsorienterat tar dig an varierande och parallella arbetsuppgifter – högt som lågt, och tycker det är roligt att hantera och arbeta med digitala verktyg. Du har lätt för att skapa relation med andra och kommunicera lösningar efter behov. Du har en god samarbetsförmåga och är mycket duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt.

Vi erbjuder

På IVA arbetar vi i gränslandet mellan politik, näringsliv och vetenskap med mål som inkluderar att främja kompetensförsörjning, världsledande forskning och internationellt konkurrenskraftiga utbildningar. Vi strävar efter att stödja omställning vid teknik- och marknadsskiften, främja tekniska landvinningar och bidra till utveckling mot ett hållbart samhälle.

På IVA får du möjlighet att utvecklas både personligen och professionellt i en internationell miljö. Du håller dig uppdaterad med den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och nätverk. Våra kärnvärden – kvalitet, integritet och mod – genomsyrar vår organisationskultur, som präglas av spännande kontakter, inkluderande ledarskap, förtroende och ett brett samspel mellan kollegor.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. 

Anställningsform och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid). 

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), är en mötesplats för Sveriges framtid sedan mer än 100 år. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 akademiledamöter och 250 företag. IVAs vision är teknologi i mänsklighetens tjänst, IVAs uppdrag och ambition är att bidra till samhällets utveckling med kunskap och förnuft samt sakliga och rationella resonemang. IVAs kansli består av ca 60 medarbetare och ligger på Grev Turegatan 16 i Stockholm. Vi har våra regionala verksamheter i IVA Nord, IVA Väst och IVA Syd.
 
Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som diversitet och mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss på vår karriärsida. 

Facklig kontaktperson

Facklig kontaktperson är Emelie Nord, 0720-77 43 43, emelie.nord@iva.se

Gustaf berättar om hur det är att arbeta som koordinator på IVA

Karriär på IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som digitalisering, entreprenörskap, forskning och innovation, resurser och energi, samhällsbyggnad, kompetensförsörjning och ungas intresse för teknik. 

Allt om IVA som arbetsgivare
Händer som håller en mobiltelefon och klickar på dator

Åsa Helmbold

Åsa Helmbold

HR

Verksamhetsstöd

Telefon: 08 -791 29 30