Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Projektledare till Externa relationer

Vill du driva verksamhet till nytta för samhället och näringslivets utveckling? Intresserar du dig för teknikutveckling, entreprenörskap och innovation? Har du förmågan att leda processer framåt och samtidigt utveckla verksamheten? Då kan detta vara en tjänst för dig.

En man sitter vid dator.
Fotograf: Priscilla Du Preez, Unsplash

Vad vi kan erbjuda dig

För dig som är intresserad av samspelet mellan forskning och innovation som drivkraft för ett konkurrenskraftigt näringsliv erbjuder vi en omväxlande tjänst med stor bredd. Du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv och en internationell miljö. 

IVAs mission är att främja tekniska och ekonomiska vetenskaper, och näringslivets utveckling till nytta för samhället. Vi arbetar i skärningspunkten mellan vetenskap, näringsliv och offentlig sektor med samhällets beslutsfattare som en viktig målgrupp; mer om IVA som organisation och om vår agenda kan du läsa här.

Vi erbjuder dig en möjlighet att driva spännande aktiviteter både nationellt och internationellt inom IVAs enhet för externa relationer. På IVA tar du del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk. Kärnvärdena kvalitet, integritet och mod är grunden för vår organisationskultur. Den präglas av många kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende för individen och ett brett samspel kollegor emellan. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Enheten för externa relationer består idag av en handfull engagerade medarbetare. Nu vill vi komplettera vårt team med en projektledare som vill driva och utveckla enhetens program och aktiviteter, med stort fokus på vår internationella verksamhet. I rollen ingår också att projektleda och bistå vid enhetens andra uppdrag såsom IVAs Studentråd, Näringslivsråd och Prins Daniel Fellowship. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla, planera, koordinera och genomföra projekt, kommittéarbete och IVAs internationella nätverk. Som projektledare har du ansvaret för viss administration, projektbudget, rapportering och kommunikation inom dina projekt. Du arbetar mot uppsatta mål i nära samarbete med kollegor, ledamöter och medlemmar enligt IVAs värdegrund, uppförandekod och policyer.

I tjänsten rapporter till chefen för Externa relationer, Elin Elliot.

Kvalifikationer

Krav

  • Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område, företrädesvis på motsvarande masternivå.
  • Några års erfarenhet av relevant arbete inom en kunskapsintensiv organisation. 
  • God kunskap om aktuella frågor och utmaningar inom tekniknära samhällsfrågor med relevans för näringslivet.
  • Erfarenhet av internationellt arbete.
  • Mycket god digital kompetens.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete med olika aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor i frågor om det svenska innovationssystemet.
  • Ett etablerat nätverk inom områden som är relevanta för tjänsten.

Personliga egenskaper

I rollen som projektledare uppskattar vi högt personlig mognad och ett reflekterande förhållningssätt. Vi söker dig som har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, prioritera och fatta väl avvägda beslut. Du är van vid att arbeta som generalist snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. 
Som person är du lyhörd och prestigelös, med en god känsla för service i mötet med såväl interna medarbetare som externa intressenter. Du bidrar till en stark gemenskap och ett gott samarbete med angränsade projekt och enheter.

Placering 

Våra medarbetare har möjlighet att arbeta både på vårt trivsamma kontor på Grev Turegatan 16 i centrala Stockholm och digitalt på distans.

Anställningsform och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning. Vi vill gärna välkomna dig så snart som möjligt.  

Kontakt 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Elin Elliot via telefon 076-1120322 eller e-post elin.elliot@iva.se.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 

Facklig kontaktperson

Facklig kontaktperson är Hampus Lindh, 0705 - 66 26 96, hampus.lindh@iva.se

Ansökan

Vi rekryterar löpande men du är välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev senast 5 augusti 2023 till rekrytering@iva.se 

Karriär på IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som digitalisering, entreprenörskap, forskning och innovation, resurser och energi, samhällsbyggnad, kompetensförsörjning och ungas intresse för teknik. 

Allt om IVA som arbetsgivare
Händer som håller en mobiltelefon och klickar på dator

Åsa Helmbold

Åsa Helmbold

HR

Verksamhetsstöd

Telefon: 08 -791 29 30