Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tre IVA-ledamöter på TIMEs 100-lista

När amerikanska TIME magazine för första gången presenterar en lista över världens 100 mest inflytelserika företagsledare inom klimatfrågan finns tre IVA-ledamöter med: Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steele, Pascal Soriot vd för Astra Zeneca och Martin Lundstedt, vd för Volvo Group.

Times lista lyfter fram 100 personer som tagit en ledande roll i arbetet med att bromsa de globala klimatförändringarna. Listan är uppdelad i fem kategorier: Catalysts, Leaders, Titans, Innovators och Defenders.

Henrik Henrikson, vd för H2 Green Steele och ledamot av IVA sedan 2021, är uttagen till listan inom kategorin Innovators för sitt innovativa arbete med att bygga upp världens första storskaliga industri för framställningen av grönt (fossilfritt) stål.

I kategorin Titans återfinns Martin Lundstedt, vd för Volvo Group och ledamot av IVA sedan 2013, för sitt arbete med att göra Volvo till en världsledande aktör i utvecklingen av elektriska lastbilar. I samma kategori uppmärksammas Pascal Soriot, vd för Astra Zeneca och ledamot av IVA sedan 2017, för sitt globala arbete med att minska klimatavtrycket från företag inom läkemedels- och vårdsektorn.

Med på listan Time 100 Climate finns även Northvolts vd Peter Carlsson som tilldelades IVAs Guldmedalj 2022, och Vattenfalls vd Anna Borg som är engagerad i IVAs Näringslivsråd.

IVAs ledamöter

IVA har ca 1300 invalda svenska och internationella ledamöter, fördelade på tolv avdelningar inom olika teknik- och ekonomiområden. Här kan du se vilka de är!

IVAs Näringslivsråd

Näringslivsrådet säkrar akademiens förankring i näringslivet och är en viktig del av IVA. De ca 250 medlemsföretagen bidrar genom sina aktiviteter starkt till akademiens utveckling.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Aktuellt från IVA mailas varannan tisdag och ger dig senaste nytt om vad vi gör - och inbjudningar till alla våra evenemang.