De vann höstens Junior Academy-utmaning ”Forestry For a Sustainable Future”

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA skapade höstens utmaning ”Forestry For a Sustainable Future” i vetenskapsprogrammet Junior Academy. Laget ”Protecting and Administering Forest Using Artificial Intelligence” vann med en kreativ lösning att använda AI för att förutspå skogsbränder.
skogen.jpg

Under hösten 2022 har ungdomarna i Junior Academy arbetat med IVAs utmaning ”Forestry For a Sustainable Future”. Utmaningen handlade om att hitta lösningar på hur vi på bästa sätt kan utnyttja skogens fulla potential, samtidigt som vi utövar ett ansvarsfullt bevarande av denna värdefulla resurs för att uppnå en hållbar framtid.

I utmaningen deltog 175 lag från hela världen. Av dessa gick de 15 bästa lösningarna vidare till juryn som bestod av fyra ledamöter från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Det vinnande laget, ”Protecting and Administering Forest Using Artificial Intelligence”, tog fram en lösning gällande skogsbränder där man med hjälp av AI kan förutspå när skogsbränder kommer att ske. På så sätt kan lokala räddningstjänster arbeta proaktivt med att hantera bränder innan de bryter ut.

Tack vare olika bakgrunder och färdigheter, men en gemensam entusiasm och vilja att lära har Joanna från USA samt Chinmay, Soumik, Gatik och Rohan från Indien tagit fram denna fantastiska och kreativa lösning.

Juryn för ”Forestry For a Sustainable Future”

Bengt Hylander, AFRY

Birgitta Sundblad

Stina Blombäck, Brännbacken projekt AB

Eva Färnstam, Sveaskog

Om Junior Academy

Junior Academy är ett internationellt vetenskapsprogram som syftar till att uppmuntra ungas nyfikenhet på naturvetenskap och teknik. Programmet erbjuder unga från 13 till 17 år att på sin fritid prova på att arbeta med innovativa lösningar på verkliga samhällsutmaningar. Inriktningen är STEM-relaterade områden (STEM = science, technology, engineering, mathemathics). STEM betyder vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik. Intresse för dessa ämnen är ofta det som associeras med ingenjörsyrket, där problemlösning är mycket viktigt. Lär mer här!

Kontaktinformation

Karin Norell Bergendahl
Projektledare
Telefon 076-884 25 58

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Aktuellt från IVA skickas varannan tisdag (udda veckor) och ger dig senaste nytt om vad som händer på IVA - och inbjudningar till alla våra evenemang.

Integritetspolicy