Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Gillar du teknik och naturkunskap?

Sök till Junior Academy - ett internationellt vetenskapsprogram som ger dig en möjlighet att samarbeta med andra unga och världsledande forskare från hela världen för att lösa globala samhällsutmaningar. Ansökan öppnar igen 2024.

Hur fungerar Junior Academy?

  • All kommunikation sker på engelska
  • Undervisningen är digital och ni arbetar tillsammans på Launchpad, akademins unika onlineplattform. 
  • Programmet är gratis
  • När du är antagen erbjuds du en introduktion, en så kallad ”bootcamp” inför din valda utmaning. Under Bootcamp får du kontakt med andra medlemmar, mentorer och experter. Du får lära dig att designa och utveckla innovativa lösningar. Det mesta av aktiviteterna sker under flikarna "Diskussioner" och "Resurser" på Launchpad. 
  • Junior Academy-studenterna arbetar tillsammans med utmaningar i självvalda internationella team, med upp till 6 medlemmar. Varje team är ihopkopplat med ett STEM-proffs som fungerar som mentor under den 10-veckors långa utmaningsperioden. Mentorerna är alla mycket motiverade STEM-ledare från akademi, industri och forskning.
citat tecken

Man får träffa människor över hela världen som man aldrig skulle möta annars

Älla 16 år, går programmet nu

 

citat tecken

I framtiden kommer jag att ha nytta av att jag fått ny kunskap och även förbättrad samarbetsförmåga.

Sonia 17 år, går programmet nu
Om Junior Academy

Junior Academy är ett internationellt program för unga mellan 13-17  som brinner för teknik, naturvetenskap och problemlösning. Tillsammans med andra unga från hela världen jobbar de på innovativa lösningar till olika utmaningar och problem. Utmaningarna kan exempelvis vara att stoppa övergödningen, utveckla nya former av förnybar energi eller miljövänliga byggnader. 

Programmet sker på engelska, och registrering via Junior Academys internationella portal hanteras av the New York Academy of Sciences (NYAS).

Viktiga datum

April: Ansökningsportalen öppnar 28 april 2023.

Juni: Ansökningsportalen stänger 30 juni 2023.

September: Besked om antagning (inklusive medlemskap fram till 18 år).

Oktober: Höstens utmaningar släpps. Välj och skapa/hitta ditt lag. Ni har ca 60 dagar på er att formulera er idé och beskriva den. Tillgång till mentor och ämnesexperter.

Februari: Vårens utmaningar släpps.

Vinnarlagen presenteras löpande. Innan pandemin erbjöds vinnarlagen en resa till The New York Academy of Sciences i New York, resorna för vinnarlagen har varit inställda på grund av pandemin.

Kontakt

Linda Olsson

Projektledare

Teknik, ekonomi och entreprenörskap

Telefon: 0706 - 67 93 12

Linda Olsson