Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sverige som innovationsland

IVAs preses Marcus Wallenberg berättar om Sverige som ett land med stark ingenjörstradition och betydelsen av detta för vår styrkeposition som innovationsland i världen. Föreläsningen är en del i serien: Tio kungliga akademier i tid och rum.

Event information

Tid
Plats

Konstakademiens Hörsal, Fredsgatan 12 | Jakobsgatan 27 C (hiss) i Stockholm.

Information

Seminarium: Kostnadsfritt

IVAs preses Marcus Wallenberg inleder med ett kortare anförande om IVAs historia och om Sverige som ett land med stark ingenjörstradition. Därefter följer ett samtal mellan Marcus Wallenberg och Maja Fjaestad, docent i teknikhistoria och ledamot av IVA, om Sveriges position som innovationsland och hur den kan utvecklas i framtiden.

Konstakademiens ständige sekreterare, Elisabeth Alsheimer Evenstedt introducerar IVAs Preses Marcus Wallenberg och leder frågestund med publiken som avslutar arrangemanget.

Föreläsningen är en del i serien: Tio kungliga akademier i tid och rum.

Begränsat antal platser. Ingen förhandsbokning utan först till kvarn gäller.

Föreläsningen är en del i serien: Tio kungliga akademier i tid och rum.

Föreläsningsserien lyfter fram tio kungliga akademier som skapades för att ha ett övergripande nationellt ansvar inom sina respektive specialområden. Akademierna har sin betydelse i en tid som vår. Genom att vara icke vinstdrivande och oberoende från staten kan de slå vakt om det fria ordet och den fria forskningen. H.M. Konungen är Högste beskyddare för ett flertal akademier och andra lärda samfund i Sverige, däribland IVA. 

Föreläsningen spelas in och går att se i efterhand på den här sidan. 

Jubileumslogotyp med krona

Medverkande

Marcus Wallenberg

IVAs preses

Maja Fjaestad

Docent i teknikhistoria och ledamot av IVA

Ann Brunnberg

Ann Brunnberg

Kommunikationschef

Telefon: 0720 - 77 38 08