Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

C-PALS

C-PALS - realtidsuppkopplad produktionslogistik.

IVAs 100-lista 2021

Produktionslogistik är en viktig del i begreppet ”smart tillverkning”. Idag leder statisk planering och dålig kontroll till onödiga investeringar och felplanering, dessutom är reaktionstiderna ofta långa och skapar ryckig produktion.

C-PALS drivs i samverkan mellan svenska och sydkoreanska parter för att utveckla och pröva lösningar för smart montering och smart produktionslogistik. Ett starkt internationellt konsortium av tillverkningsföretag, teknikleverantörer, IT-företag och universitet skapar tillsammans framtidens uppkopplade produktion och logistik, där realtidsstyrning skapar dynamik, hållbarhet och resiliens.

IVAs 100-lista 2021: Hållbar krisberedskap

IVAs 100-lista 2021 lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på temat Hållbar krisberedskap. Projekten har genom urval bedömts ha stor potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Alla deltagande forskare är intresserade av ökade kontakter med näringslivet för tillämpning och fortsatt utveckling av sina projekt. Projektbeskrivningarna i listan är forskarnas egna. 

Allt om IVAs 100-lista - frågor och svar