Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

RESTORE

REcyclable hydrogen STORage solutions for circular Energy and material flows

IVAs 100-lista 2021

Jan och Jörg arbetar på utveckling av en avancerad svetsteknik för vätgaslagringsenheter och direktåtervinning av metall. Båda bidrar till övergång till ett grönt samhälle. De skalbara vätgaslagringsenheterna är lätta att transportera och möjliggör fullständig återvinningsbarhet.

Den direkta återvinningen bygger på en smart styrning av metallsmälta och möjliggör lokal reparation, innovativa produkter och en minskning av transport- och energiförluster från avfall till produkt. Direktåtervinning kommer att göra det möjligt för lokala industrier att producera nya komplexa produkter med additiva metoder. Tillvägagångssättet möjliggör nya sätt att för energilagring för samhällsberedskap vid katastrofer samtidigt som det möjliggör hållbar tillväxt.

IVAs 100-lista 2021: Hållbar krisberedskap

IVAs 100-lista 2021 lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på temat Hållbar krisberedskap. Projekten har genom urval bedömts ha stor potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Alla deltagande forskare är intresserade av ökade kontakter med näringslivet för tillämpning och fortsatt utveckling av sina projekt. Projektbeskrivningarna i listan är forskarnas egna. 

Allt om IVAs 100-lista - frågor och svar