Junior Academy

Är du en nyfiken och en entusiastisk problemlösare? Med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design? Då ska du söka till Junior Academy. Ansökan förlängd till 1 augusti.

Om du är mellan 13 och 18 år har du chansen att tillsammans med ungdomar från hela världen lösa mänsklighetens stora utmaningar i Junior Academy.

Du kommer att arbeta i ett team med ungdomar från andra länder över hela världen. Tillsammans tar ni er an utmaningar och löser problem på riktigt. Söker information och avgör vad som går att använda. Testar idéer, provar många lösningar innan ni hittar den rätta. Precis som forskare gör på universitet och företag. 

Att arbeta med utmaningar inom Junior Academy är mycket mer än att delta i en tävling:

  • Du lär dig väldigt mycket om det område ditt team arbetar med.
  • Använder engelska som arbetsspråk
  • Jobbar tillsammans med teammedlemmar från andra kulturer.

Det lag som segrar i tävlingen får åka till New York för att presentera sin lösning. Men enbart genom att delta är du en vinnare. Du kommer att få många nya kunskaper och jobba på ett sätt som du har stor nytta av både när du pluggar vidare och börjar jobba. Läs svenska Almas berättelse om att delta i Junior Academy. Eller se filmen om  James från USA som berättar om sitt deltagande.

Låter detta som något för dig? Då ska du söka till Junior Academy!

Ansökan är öppen:

Sök nu 

På grund av högt intresse är ansökningsperioden förlängd till 1 augusti!

När du påbörjar en ansökan skapar du ett konto. Det gör att du kan titta på frågorna, spara vad du skrivit och avsluta din ansökan vid ett annat tillfälle. Om du vill vänta med att söka till nästa år kan du anmäla intresse. Då kommer du få information om vad som händer i Junior Academy och påminnelser nästa gång ansökningen öppnar, i april 2020.

Intresseanmälan

Läs mer om Junior Academy:

Junior Academy drivs i samarbete med the New York Academy of Sciences. Läs mer om tävlingen på deras hemsida.

 

 

Junior Academy sponsras av: