Junior Academy

Vi söker ungdomar som är nyfikna och entusiastiska problemlösare, med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design.
Bild världen.jpg

Under våren 2019 öppnar den svenska antagningen till Junior Academy. Junior Academy är ett nätverk av engagerade ungdomar från hela världen, och samtidigt en internationell tävling i innovation för dig som är 13-18 år. Du ansöker om att bli medlem i nätverket. Som medlem får du chans och stöd att lösa riktigt kluriga utmaningar för att förbättra världen. Allt arbete sker online. Till er hjälp har ni mentorer och experter inom många områden.

Läs mer om hur det kan gå till på För ungdomar eller Vanliga frågor.

Utmaningar kan handla om exempelvis:

  • Hållbar utveckling, biodiversitet och produktion av livsmedel
  • Klimatförändringar och energi
  • Folkhälsa, vatten och hygien
  • Rymden och ny teknik

Alla utmaningar baseras på minst ett av FNs mål för en hållbar utveckling. Med er lösning på utmaningen ingår ni i en tävling. Det vinnande laget får åka till New York och delta i New York Academy of Sciences stora gala. Där möter du för första gången dina lagkamrater IRL. Ni får presentera er lösning och diskutera hur era idéer kan förverkligas. Under tre dagar fulla av aktiviteter möter du andra ungdomar och experter inom vetenskap, teknik och ingenjörskonst.

Därför ska du vara med

Som Junior Academy-medlem får du utveckla din talang genom att bidra till att lösa de stora samhällsutmaningarna. Du blir en del av ett globalt nätverk av ungdomar och experter som du kan inspireras och lära av. Du får ett diplom som visar att du deltagit. Att vara medlem i Junior Academy har du också nytta av när du ska studera eller jobba. Vill du läsa på ett amerikanskt college eller universitet är medlemskapet en formell merit.

Du ansöker om att bli medlem i Junior Academy genom uppsatsfrågor på engelska. Anmälan öppnar i april 2019. Vill du ha uppdateringar om vad som händer och en påminnelse att söka när anmälningsportalen öppnar? Anmäl din mailadress via länken nedan.

Intresseanmälan

Är du 13-18 år och intresserad av att vara med? Eller är du vårdnadshavare för en tonåring som kan tänkas vilja söka? Läs mer på För ungdomar eller Vanliga frågor.

Jobbar du i skolan eller på annat sätt med tonåringar? Läs mer på För skolor.

Är du yrkesverksam och kan tänka dig att vara med som mentor eller ämnesexpert? Läs mer på För mentorer.

Junior Academy drivs i samarbete med the New York Academy of Sciences. Läs mer om tävlingen på deras hemsida.

 

 

 

Vem kan söka?

Vi söker ungdomar som är nyfikna och entusiastiska problemlösare, med passion för innovation, vetenskap, teknik eller design. Du ska ha drivkraft att lära dig mer om universum, världen och människan. Du ska också ha en vilja att hjälpa till att lösa världens mest akuta och verkliga utmaningar.

Ålder: 13–18 år

Nätbaserat: Programmet genomförs via nätet och är öppet för ungdomar från hela världen. Det enda som behövs är en dator, surfplatta eller telefon och en internetuppkoppling.

Ansökan: Webbsidan öppnar i april 2019. I ansökan svarar du på frågor om dina intressen och varför du vill vara med.

Språk: Allt arbete sker på engelska. För att förstå och bli förstådd måste du kunna bra engelska.

Rekommendation: När du ansöker måste du ange en lärare, eller annan vuxen, som också får svara på frågor om dig.

Tidsåtgång: Programmet är en fritidsaktivitet. Du bestämmer själv hur mycket tid du lägger ner. Men en uppskattning är att det tar ungefär två timmar per vecka.

Kostnad: Gratis! Alla kostnader, inklusive resan till New York för tävlingens vinnarlag, täcks av sponsorer.