Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVAs Ungdomspanel

IVAs ungdomspanel samlar samhällsengagerade ungdomar i åldern 13-16 år från hela Sverige. I ungdomspanelen samlar vi inspel och diskuterar idéer och förslag från IVAs projekt om hur barn och unga ser på och tar till sig kunskap, i och utanför skolan.

Vill du vara med i IVAs ungdomspanel?

Just nu rekryterar vi en ny panel så välkommen att söka eller tipsa gärna om du känner någon i åldern 13-16 år som vill vara med och påverka för att driva samhället framåt. 

Här fyller du i en intresseanmälan.

Om IVAs ungdomspanel

För samhällsintresserade unga, 13-16 år, som vill diskutera hur unga ser på och tar till sig kunskap, i och utanför skolan.

För att ta fram riktigt bra förslag för att ännu fler unga ska gilla kunskap så vill vi lyssna på vad unga själva tycker. Därför bjuder vi in samhällsintresserade ungdomar mellan 13 och 16 år till en ungdomspanel.

Hur går det till?

Genom att delta i panelen får du diskutera med oss som arbetar i projektet och med intresserade unga från hela Sverige. Vi ses huvudsakligen digitalt, och varje träff kommer att ha ett specifikt tema som vi vill ge panelen möjlighet att reflektera kring.

De åsikter som delas inom panelen kommer presenteras för arbetsgrupper och styrgruppen inom projektet, för att de sedan ska kunna fatta så bra beslut som möjligt. Vi kommer aldrig publicera eller sprida någons åsikter utanför projektgruppen utan att ni och era vårdnadshavare fått tycka till.
 
Vi planerar att ses ca 2 gånger per termin, ca 2 timmar per tillfälle, och alla våra möten planeras givetvis utanför ordinarie skoltid. Ditt deltagande gäller för ett år i taget och kan förnyas inför varje skolår fram till dess att du fyllt 17 år.

Genom att delta i ungdomspanelen lovar du att:

  • Medverka i de möten du blir inbjuden till. (Det är självklart okej att avstå enstaka möten om du är sjuk eller upptagen.)
  • Delta aktivt i panelmöten och våga säga vad du tycker.
  • Aldrig sprida vidare vad andra personer i panelen har sagt.
  • Att meddela oss snarast om du inte längre vill vara med. Om du inte vill ha din plats vill vi ge någon annan chansen.
  • Svara på korta enkäter eller frågor som vi kan komma att skicka ut mellan möten.

Genom att delta i ungdomspanelen får du:

  • Ta del av forskning och förslag om barn och ungas syn på lärande.
  • Diskutera med likasinnade.
  • Möjlighet att påverka IVAs arbete om lustfyllt lärande och vetenskapligt kapital.
  • Inbjudan till studiebesök.

Caroline Martnell

Caroline Martnell

Koordinator

Forskning, utbildning och innovation

Telefon: 0735 - 99 08 64