Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Årets finalister i företagstävlingen Smart industri

Juryn för företagstävlingen Smart industri utser Ecoclime Group AB, Minalyze, Preformance AB, Roxtec International AB och Åkerströms Björbo AB till årets finalister. Tävlingen uppmärksammar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat. Vinnare och hedersomnämnanden tillkännages under konferensen Automation Summit i Stockholm den 11 oktober.

Pelare av strålkastarljus i mörkt rum

Vinnare och eventuella hedersomnämnanden presenteras vid konferensen Automation Summit i Stockholm den 11 oktober 2023. Läs mer och anmäl dig till konferensen

– Nivån på de företag som nominerats till årets upplaga av företagstävlingen Smart Industri är högre än någonsin. Det är glädjande och ett styrkebesked för den satsning på digitalisering och hållbarhet som pågår bland företag runt omkring i Sverige, säger Fredrik Hörstedt, vice vd Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och juryns ordförande.

Finalisterna i företagstävlingen

Ecoclime Group AB - erbjuder kvalificerade tjänster och världsledande tekniklösningar inom cirkulär energi för fastigheter. 

Minalyze - världsledande inom XRF-skanning av borrkärnor och mjukvara för visualisering av geologiska data.

Preformance AB – beskriver sig själva som ”Sveriges modernaste problemlösarfabrik för produktion av formsprutade plastdetaljer”.

Roxtec International AB - världsledande inom tätningslösningar för kabel- och rörgenomföringar.

Åkerströms Björbo AB  - erbjuder radiostyrning och digitala tjänster för industriella processer.

Företagstävlingen Smart industri

Företagstävlingen Smart industri instiftades 2016 av Siemens, Teknikföretagen och IVA och har sedan dess genomförts årligen. Tävlingen uppmärksammar och belönar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat. Syftet är att stimulera små och medelstora företags digitala och hållbara transformation genom att lyfta fram goda exempel som kan visa vägen framåt.  Första pris är en skräddarsydd kunskapsresa som arrangeras av IVA.

Mer om Företagstävlingen Smart industri

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Aktuellt från IVA mailas varannan tisdag och ger dig senaste nytt om vad vi gör - och inbjudningar till alla våra evenemang.