Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVA-projekt utökar samverkan mellan Sydkorea och Sverige

Den 19-20 april arrangeras 2023 Korea-Sweden R2B Forum i Sydkoreas huvudstad Seoul, en helt ny mötesplats för nyttiggörande och kommersialisering av forskning i samverkan mellan Sveriges och Sydkoreas innovationssystem. Konceptet är inspirerat av IVAs initiativ Research2Business och IVAs 100-lista, och IVA deltar som partner i forumet.

Korea-Sweden R2B Forum ska erbjuda en mötesplats för forskningsprojekt från svenska och sydkoreanska universitet och institut med potential att skapa nytta, exempelvis genom industriell kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Organisatörerna förväntar sig 200-300 deltagare från universitet och företag i Sydkorea och Sverige.

- Genom att bygga broar mellan forskningsvärlden och näringslivet ger vi forskning med potential att förändra världen större möjlighet att omsättas till faktisk nytta. Korea-Sweden R2B Forum syftar till att underlätta för forskare och företag i Sverige och Sydkorea att hitta varandra och tillsammans skapa innovation och nya affärsmöjligheter, säger IVAs vd Tuula Teeri som kommer att hålla i forumets öppningsanförande tillsammans med Bong-Soo Kim, President COMPA (Commercialization Promotion Agency for R&D Outcomes).

Förhoppningen är att forumet ska vara startskottet på en mer långsiktig samverkan, och direkt innebära konkreta positiva effekter i både Sverige och Sydkorea genom framför allt att:

  • Sverige som kunskapsnation främjas i Sydkorea,
  • kopplingarna till innovationsmiljöer i Sydkorea stärks,
  • kunskapen om Sydkorea ökar i det svenska innovationssystemet.

Till forumet välkomnas särskilt startup-företag från den svenska universitetsvärlden som vill hitta partners i Sydkorea som kan fortsätta utveckla eller kommersialisera resultat av svensk forskning.

Också svenska företag som är intresserade av att scouta teknik från koreanska startup-företag sprungna ur forskning på koreanska universitet välkomnas.

Är du intresserad av att delta?  Läs mer och registrera ditt deltagande här

2023 Korea-Sweden R2B Forum arrangeras av svenska ambassaden i Seoul, koreanska departementet för forskning och innovation och koreanska COMPA (The Commercializations Promotion Agency for R&D Outcomes) med stöd från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Yonsei Technology Holdings.

IVAs 100-lista

IVAs årliga 100-lista lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på aktuella teman. Alla med potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. 

Genom att bygga broar mellan forskningsvärlden och näringslivet ger vi forskning med potential att förändra världen större möjlighet att omsättas till faktisk nytta.

Till IVAs 100-lista

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Aktuellt från IVA mailas varannan tisdag och ger dig senaste nytt om vad vi gör - och inbjudningar till alla våra evenemang.