Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVAs Research2Business (R2B)

Sverige ska bli ledande på att omvandla akademisk forskning till innovation för stark konkurrenskraft och hållbar samhällsutveckling. IVA, som oberoende akademi och brobyggare mellan forskning, näringsliv, offentliga organisationer och politik driver R2B - ett långsiktigt och nationellt samlande initiativ. Med riktade aktiviteter och insatser för kunskapsöverföring främjas nya framgångsrika samarbeten kring forskning. R2B tar bland annat fram IVAs 100-lista, och arrangerar den årliga mötesplatsen R2B Summit.

citat tecken

Att få ut fler innovationer på marknaden, skapa mer värde av forskningen och stärka Sveriges konkurrenskraft är ett högintressant område.

Marianne Dicander Alexandersson, Styrgruppsordförande

Om R2B

Research2Business

Startade: 2018- Pågående

Projektledare: Malin Mohr

Ordförande styrgrupp: Marianne Dicander Alexandersson

Finansiärer och partners: Vinnova, Sting, Patent- och registreringsverket PRV, Voima Ventures, KK-stiftelsen, Svenskt Näringsliv, Teknikföretagen, Sveriges högskolor och universitet.

IVAs 100-lista

IVAs årliga 100-lista lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på aktuella teman. Alla med potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. 

Genom att bygga broar mellan forskningsvärlden och näringslivet ger vi forskning med potential att förändra världen större möjlighet att omsättas till faktisk nytta.

Till IVAs 100-lista

Ansökan till IVAs 100-lista

Är du intresserad av hur din forskning kan komma till nytta i samverkan med näringsliv och samhälle? Vill du vara med på IVAs 100-lista? Ta del av användbara tips, guider och länkar här. Ansökan öppnar den 16 maj.

Nominera till IVAs 100-lista

Känner du till någon som bör vara med på IVAs 100-lista 2024? Nominera via vårt formulär så får forskaren en uppmuntran att ansöka!

Styr- och arbetsgrupper

Se vilka som ingår i projektets styrgrupp, advisory board och projektråd.

R2B Summit & Sessions

Research2Business utvecklar nya mötesplatser och mötesformat för nyttiggörande av forskning. Heldagsarrangemanget R2B Summit utgör en unik mötesplats för inbjudna representanter från näringsliv, forskning och stödsystem.

Research2Business

Artiklar

Kontakt

Malin Mohr

Projektledare

Entreprenörskap

Telefon: 0736 - 35 93 50