Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

E-kampen - skolelever blir entreprenörer

I utbildningskonceptet e-kampen får högstadieelever pröva på att starta och driva företag. Syftet är att eleverna ska lära sig om sig själva och sin egen kreativitet och om entreprenörskap genom att gå från idé till praktisk handling. För de som vill finns möjlighet att också tävla om prispengar till en klassresa. Konceptet är utvecklat av IVA i samarbete med StartCentrum.

E-kampen är ett utvecklande utbildningskoncept för elever i årskurs 7-9.  Här ges möjlighet att prova på hur det är att vara entreprenör, i allt från idéskapande till att driva företag i praktiken. Och – för de elever som vill – tävla i entreprenörskap mot andra klasser runtom i landet.

Under två dagar får högstadieelever möjlighet att lära sig mer om entreprenörskap och företagande genom att arbeta kreativt och komma på egna affärsidéer. Idéerna testas praktiskt för att få en inblick i hur det är att vara entreprenör. Under hela processen finns utbildningsmaterial, elevmaterial och lärarstöd, inklusive övningar och instruktioner, tillgängligt för elever och lärare.

Konceptet lanserades 2018 av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med StartCentrum, för att möta behovet av ett kompletterande utbildningskoncept för åk 7-9. I dag drivs E-kampen av StartCentrum, och IVA är värd för den nationella tävlingen.  Besök e-kampens egen webbplats.

E-kampen - så funkar det

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Aktuellt från IVA mailas varannan tisdag och ger dig senaste nytt om vad vi gör - och inbjudningar till alla våra evenemang.