Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVAs 100-lista: aktuell forskning med potential för nyttiggörande

IVAs årliga 100-lista sätter ljuset på aktuell forskning med potential att skapa nytta genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Här hittar du noga utvalda forskningsprojekt från Sveriges lärosäten, där alla deltagare har intresse av ökade kontakter med näringslivet för tillämpning och fortsatt utveckling av sina projekt. Just nu visas inte alla lärosäten i fitreringen pga tekniska problem - vi hoppas att det är åtgärdat strax!

Filtrera

Årtal

Kategorier

Lärosäten

Search results updated results with filter x x

Personcentrerad energieffektivitet och klimatanpassning lab

Det öppna labbet är tillgängligt för allmänheten och tillhandahåller möjligheter att testa energieffektiviserande ombyggnadsåtgärder.

Infrastruktur
Samhälle & välfärd

Umeå universitet

TreePlanterXY

Skogen spelar en viktig roll i vår vision om en klimatneutral framtid. För att nå denna så krävs ett smartare och mer hållbart skogsbruk.

Gröna & blå näringar
Smart industri

Sveriges lantbruksuniversitet

Vertisà AB: Green Insulation

Vertisà has created a vertical garden system to reproduce natural ecosystems and decarbonize our cities. Our solution is based on a low-tech, low-cost vertical cultivation module.

Gröna & blå näringar
Infrastruktur

Sveriges lantbruksuniversitet

Geografisk intelligens

“Geoint” är en lösning som sänker tröskeln till att kombinera AI med geografiska data.

Gröna & blå näringar
Deep tech

Sveriges lantbruksuniversitet

LunaLEC: utveckling av en flexibel och miljövänlig ljuskälla

LEC-lampor är ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ till LED-lampor som tillverkas i dyra anläggningar och innehåller miljöskadliga metaller som är svåra att återvinna.

Deep tech
Cirkulär ekonomi

Umeå universitet

Om IVAs 100-lista

IVAs årliga 100-lista lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på aktuella teman. Projekten har genom urval bedömts ha stor potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Alla deltagande forskare är intresserade av ökade kontakter med näringslivet för tillämpning och fortsatt utveckling av sina projekt.

Allt om IVAs 100-lista - frågor och svar

Genom att bygga broar mellan forskningsvärlden och näringslivet ger vi forskning med potential att förändra världen större möjlighet att omsättas till faktisk nytta.