Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVAs Entreprenörskapsakademi

IVAs Entreprenörskapsakademi arbetar med erfarenhetsutbyte, kunskapsinhämtning och policyutveckling för att främja och stärka entreprenörskap och stimulera till fler entreprenörer i Sverige. Konkret handlar det om att, i samverkan med entreprenörer och andra aktörer, öka kunskapen om entreprenörskap och entreprenöriella förmågor och bidra till att förbättra policy- och regelverk.

Leende Pontus Braunerhjelm
citat tecken

Nu tar vi nästa steg för att stärka det svenska entreprenörskapet med fokus på policyfrågorna.

Pontus Braunerhjelm, styrgruppens ordförande

Om projektet

IVAs Entreprenörskapsakademi

Projektperiod: 2019-

Ordförande styrgrupp: Pontus Braunerhjelm

Projektledare: Hannes Helander

Finansiärer: Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, Familjen Erling-Perssons Stiftelse, IVAs jubileumsinsamling 2019.

Entreprenörskapsakademien arrangerar rundabordssamtal, seminarier, workshops och andra evenemang för erfarenhetsutbyte, kunskapsinhämtning och policyutveckling. Projektet arbetar för att tillsammans med entreprenörer och andra aktörer stimulera till framgångsrikt entreprenörskap och fler entreprenörer i Sverige.

Styrgrupp

Pontus Braunerhjelm, Entreprenörskapsforum (Ordförande)
Peter Holmstedt, Eugenies
Anne Lidgard, Vinnova
Lars Stugemo, styrelseproffs
Anna Söderblom, Handelshögskolan i Stockholm
Staffan Truvé, Recorded Future
Gunilla von Platen, Transcom Worldwide

Artiklar

Publicerat

E-kampen - skolelever blir entreprenörer

I utbildningskonceptet e-kampen får högstadieelever pröva på att starta och driva företag. Syftet är att eleverna ska lära sig om sig själva, sin egen kreativitet samt om företagande och entreprenörskap genom att gå från idé till praktisk handling. För de som vill finns även möjlighet att tävla om prispengar till en klassresa. Konceptet är utvecklat av IVA i samarbete med StartCentrum.

Intraprenörskap – förnyelsekraft i företag

Intraprenörskap, eller förnyelsekraften i etablerade företag, är avgörande för att företag ska utvecklas och överleva. Forskning visar att företag med ett fungerande intraprenörskap är mer lönsamma och växer snabbare än andra. IVAs Entreprenörskapsakademi tar, tillsammans med framstående forskare inom området, fram verktyg och stöd för att mäta och utveckla intraprenörskapet inom etablerade bolag.

Hannes Helander

Hannes Helander

Enhetschef

Entreprenörskap

Telefon: 0704 – 40 07 70